Këshilla për të përmirësuar veten!


0
8 shares
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Çfarë do të thotë vetë përmirësim?

Termi sugjeron një sërë përmirësimesh që I fitoni vetë, dhe ato kanë për qëllim të përfshijnë ndryshimet në sjellje, zakonet, stilin e jetës, sjelljen në shoqëri ose kulturën personale. Kjo përpjekje duhet të lidhet drejtpërsëdrejti me dëshirën tuaj për të mësuar dhe, natyrisht, për tu praktikuar.

Duke u rritur, ju filloni të piqeni dhe filloni të merreni me më shumë gjëra në jetë: punë, marrëdhënie me njerëzit, besime dhe zakonet.

 Ju përballeni me shumë situata të ndryshme.

Ju mësoni shumë, por ju duhet të kuptoni se “të mësuarit” nuk ka lidhje vetëm në aspektin akademik. Të mësuarit është diçka që nuk duhet të shqetësoheni nëse doni të përmirësoni veten në jetë. Duhet të përqendrohesh në çështje më të rëndësishme: duhet të bëhesh më i mençur, efikas, i shkëlqyer; Një trajner për njerëzit e tjerë, por së pari për veten tuaj. Së fundi, ky proces i të mësuarit do të udhëhiqet vetëm nga dëshira juaj për të zhvilluar aftësitë tuaja dhe kjo do të jetë shumë e lehtë nëse vërtet dëshironi të arrini qëllimet tuaja.

Cili është rezultati që mund të dëshironi të merrni? Mendoni pozitivisht, veproni në mënyrë të zgjuar dhe bëhuni të lumtur përgjithmonë.

Vetëm duke përmirësuar veten ju do të arrini maksimumin në jetë. Pika kryesore është që ju duhet të kontrolloni dhe të praktikoni vazhdimisht këshilla, strategji dhe ushtrime për të zhvilluar veten.

Disa nga këshilla që unë do tju tregoj janë më të lehta për t’u arritur se të tjerat. Unë ju sugjeroj që të përpiqeni të fokusoheni gradualisht në atë që ka rëndësi për ju në këtë moment të jetës suaj.

Mëso si ta trajtosh veten

Filloni të doni veten: Jini të sjellshëm me veprimet tuaja, mos kritikoni gjithçka që bëni. Mundohuni të ruani vazhdimisht vetëvlerësimin tuaj sa më të lartë. Mësoni të zhvilloni një strategji për të përgëzuar veten sa më shumë që të jetë e mundur. Kjo do të ndihmojë që të zhvillohet më mirë zëri juaj i brendshëm, udhëheqësi i parë i mendimeve tuaja motivuese.

Ju mund të dëshironi të shihni disa këshilla të mira për përmirësimin e vetëbesimit dhe të dini se cilat mund të jenë disa situata që e ulin vetëbesimin, dmth ato situata që ju doni të shmangni nëse doni të rrisni vetëvlerësimin tuaj dhe të filloni procesin tuaj personal Zhvillimi në një mënyrë natyrale e të lumtur.

Ji gjithmonë I pregatitur për të mësuar

Procesi i vetë përmirësimit nuk përbëhet nga një veprim i vetëm që do të përmirësojë veten për pjesën tjetër të jetës suaj. Në të vërtetë, ai është i përbërë nga mijëra hapa të vegjël për të arritur qëllimin përfundimtar. Një nga këto veprime është procesi i vazhdueshëm i studimit.

Kjo do të thotë që nëse je student, duhet të motivohesh për të studiuar, për të kuptuar se si të marrësh një diplomë në një mënyrë të mirë dhe që përshtatet më mirë me pasionet e tua. Por gjithashtu, ju duhet të mësoni nga gjithçka që ju rrethon.

Për më tepër, nëse nuk jeni më student, thjesht kuptoni se të mësuarit nga gjithçka është e dobishme për të mbetur në harmoni me zhvillimin e kohës, përtej idesë së gabuar se “të mësuarit” lidhet vetëm me fazat e caktuara të jetës suaj. Mësimi do t’ju çojë në rritjen e inteligjencës tuaj në sajë të përvojës së fituar kohë pas kohe.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Ju pëlqen? Shpërndajeni me miqtë tuaj!

0
8 shares

Cili është reagimi juaj?

Lot Lot
0
Lot
Acaruese Acaruese
0
Acaruese
Hutuese Hutuese
0
Hutuese
Prekëse Prekëse
0
Prekëse
E këndshme E këndshme
0
E këndshme
Dreqin Dreqin
0
Dreqin
S'e pëlqej S'e pëlqej
0
S'e pëlqej
Dështim Dështim
0
Dështim
Peshkop Peshkop
0
Peshkop
E pëlqej E pëlqej
0
E pëlqej
Dashuri Dashuri
0
Dashuri
O perëndi O perëndi
0
O perëndi
E frikshme E frikshme
0
E frikshme
Hallall Hallall
0
Hallall
Ça dreqin Ça dreqin
0
Ça dreqin

Komente

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shpërndaje!

Shpërndaje emocionin me miqtë e tu më të afërt!